Wat is er nu leuker voor een ondernemer dan zijn passie en kennis te delen met anderen. Een manier om dit te doen is door een evenement te plannen, denk bijvoorbeeld aan:

 • Kennissessie
 • Masterclass
 • Coachingssessie
 • Jubileum
 • Personeelsfeest
 • Relatieversterkende bijeenkomsten
 • Openingsfeest
 • Productpresentatie
 • en nog veel meer

Hier komt wel wat organisatie en planning bij kijken. Dit kan je zelf doen of uitbesteden aan een VA zodat je je kan focussen op je core-business.

Ik zal je de komende weken stap voor stap meenemen in mijn aanpak tijdens het zoeken naar unieke en inspirerende evenementenlocaties. Houd onze website de komende weken in de gaten om geïnspireerd op zoek te gaan naar unieke en inspirerende locaties.

Dit artikel is het tweede artikel van de inspirerende evenementen reeks:

 1. Evenement 1: De Blije Boomgaard – Kennissessie van een ICT bedrijf
 2. Evenement 2: Wikkelboat Rotterdam – Kennissessie van een ICT bedrijf
 3. De voorbereiding
 4. Aan de slag
 5. Locatie gevonden + vaste contacten

Evenement 2: mijn ervaring tijdens het zoeken naar een locatie voor een kennissessie van een ICT bedrijf

Ik woonde tot 3 jaar geleden in hartje centrum Rotterdam. Daar kwamen een aantal wikkelboaten aan de kade die je als B&B kon huren. Vlak voordat wij ons appartement in Rotterdam verkochten en een prachtige oude pand uit 1910 in de Burgemeesterswijk in Arnhem kochten kreeg ik te horen dat ze de wikkelboaten in de toekomst overdag ook als vergaderruimte etc willen gaan verhuren. Tijdens mijn allereerste opdracht om een locatie te zoeken voor een zakelijke meeting heb ik ze direct gebeld en tot mijn vreugde zijn ze gestart met het zakelijke verhuur. Ik kon toen deze unieke locatie aanbieden aan onze opdrachtgever.

Je kunt voor je meeting overdag een wikkelboat huren voor je zakelijke meeting. Zij richten het in als vergaderruimte. Verder kan je de wikkelboat ook aansluitend huren als B&B en overnachten in het mooie en veelzijdige centrum van Rotterdam. Er zijn diverse restaurants en cafés op loopafstand, zie De 10 beste restaurants in de buurt van Wilhelminapier (tripadvisor.nl)

Zou je meer informatie willen over deze unieke locatie, dan raad ik je aan om hun website te bezoeken Meetings & Events | Wikkelboat.

In overleg verzorgen ze drankjes en hapjes, lunch en/of diner voor je gasten. Mijn ervaring is dat ze proactief met je meedenken en denken in oplossingen. Zo was er op één van de meeting dagen dat het heel hard ging waaien waardoor de wikkelboat teveel ging schommelen en het vergaderen niet prettig was. Als oplossing hebben ze een andere locatie geregeld voor mijn opdrachtgever zodat de meeting daar verder gehouden konden worden. Gasten werden op tijd op de hoogte gesteld van de nieuwe locatie en de meeting kon gewoon alsnog doorgaan.