Wat fijn dat je voor Moneybird hebt gekozen. Een van de eerste zaken die je op orde wil hebben is het instellen van een bankkoppeling in Moneybird. Het verschilt per bank welke functionaliteiten er op dat moment beschikbaar zijn. In dit artikel laten we je stapsgewijs zien hoe je jouw bank koppelt in Moneybird. 

Stap 1 Bankrekening toevoegen

Na het inloggen op jouw Moneybird account, kom je in het dashboard/op de feed terecht. Klik op “Instellingen” in het navigatiemenu aan de linkerkant. Vervolgens kies je voor “Bank” (foto 1). Vervolgens klik je op “Toevoegen” (foto 2).

Foto 1

Foto 2

Dan wordt er een overzicht weergegeven van diverse banken waaruit je kunt kiezen. Selecteer jouw bank (foto 3 en foto 4). Mocht jouw bank hier niet tussen staan, dan is er ook nog een optie om jouw bank handmatig op te zoeken door het IBAN nummer in te vullen als je iets verder naar beneden scrolt (foto 4).

Foto 3

Foto 4

Stap 2 Koppeling maken en toestemming geven

Als voorbeeld hebben wij de ING bank gekozen (foto 5). Vervolgens wordt er een nieuw venster geopend waarin Moneybird je zal vragen om in te loggen voor het online bankieren. Volg de instructies op door in te loggen op je bankrekening vanuit Moneybird. Dit proces verschilt per bank. Dit heeft alles te maken met de de beveiligingsmaatregelen die jouw bank heeft genomen. Mocht je meerdere rekeningen hebben bij dezelfde bank, selecteer dan alleen de specifieke rekening die je aan Moneybird wil gaan koppelen. Nadat het is gelukt om in te loggen bij je bank, zal Moneybird je om toestemming vragen om de transacties op te halen. Geef de benodigde toestemming.

Stap 3 De koppeling bevestigingen

Bevestig de koppeling. Moneybird zal de transacties van jouw bankrekening ophalen. Deze stappen kunnen in te toekomst veranderen door de updates die Moneybird zal doorvoeren. Mocht je er niet helemaal uitkomen en het eerst zelfstandig willen oplossen, adviseren wij je om de officiële Moneybird-ondersteuning te raadplegen via de kennisbank of artikelen van Moneybird door te nemen. Natuurlijk mag je ons ook een bericht sturen, dan kijken we er samen naar.

Foto 5

Vind je na het lezen van dit artikel de tips waardevol of zou je meer willen weten over Moneybird? Laat het ons weten in de reactie. Mocht je Moneybird willen uitproberen, via deze link kan je Moneybird aanschaffen. 

Let’s Grow,

Nhu Y

Disclaimer: dit artikel bevat een affiliate link. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen als je via de link iets koopt. Het kost jou verder niets extra. Wij schrijven alleen over programma’s waar we ervaring mee hebben en achter staan.